Firmele bucurestene si institutiile publice au nevoie de o informare corecta, in timp real si din surse credibile, in vederea integrarii cu succes pe piata unica europeana, care la 1 ianuarie 2007 va numara 480 de milioane de locuitori.

Momentul 1 ianuarie 2007, nu trebuie privit ca o fatalitate, a aratat Leonard Orban, secretar de stat in Ministerul Integrarii Europene, ci ca o schimbare generatoare de efecte pozitive in randul comerciantilor, care vor trebui sa opereze strict pe principiile eficientei economice. Aderarea Romaniei la UE implica multe oportunitati, mult mai multe decat exista in momentul de fata, dar presupune si obligatia de respectare a exigentelor si standardelor comunitare. Vor fi eliminati din peisajul economic acei clienti care au supravietuit pe baza relatiilor cu anumite grupuri de interese, adica cei care si-au permis sa functioneze dupa alte reguli decat cele ale eficientei economice, a evidentiat Orban. Intrarea pe Piata Unica a fost insotita, in cele 10 state care au aderat in 2004 la UE, de o serie de falimente din randul IMM-urilor, dar si de crearea unui numar dublu de intreprinderi. La sase luni dupa momentul aderarii, 50% din companiile poloneze au considerat procesul un beneficiu pentru dezvoltarea afacerilor lor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri