Ministrul economiei, comertului si mediului de afaceri, Adriean Videanu, discuta in Franta cu ministrul energiei si dezvoltarii, Jean Louis Borloo, si cu ministrul-coordonator al planului de redresare economica, Patrick Devedjian, despre masurile guvernamentale de relansare economica a Romaniei.
Adriean Videanu se afla intr-o vizita oficiala in Franta in perioada 3-4 iunie, unde are consultari privind ultimele evolutii economice la nivelul UE. O alta tema importanta a discutiilor cu oficialii francezi o constituie extinderea cooperarii in domeniul energetic, in care Franta este unul dintre cei mai importanti parteneri ai Romaniei.

"Pe perioada vizitei in Franta, ministrul Adriean Videanu va avea, de asemenea, intalniri cu conducerile unor importante grupuri franceze din domeniul energiei, printre care Areva si GDF Suez, cu care Romania deruleaza proiecte majore de investitii si doreste amplificarea acestora", se arata intr-un comunicat emis joi de ministerul roman.

Franta este un important partener economic al Romaniei, atat in ceea ce priveste schimburile comerciale bilaterale, care au atins nivelul de 4,8 miliarde euro la sfarsitul anului 2009, cat si in privinta investitiilor straine, unde Franta ocupa locul 4 in topul investitorilor, cu circa 6.000 firme cu capital francez si o investitie totala de 2,2 miliarde euro.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri