Constructia primului aeroport privat din Romania, concedierea a inca 125.000 de bugetari in 2009 si majoarea salariilor in cadrul unor primarii din tara sunt principalele subiecte despre care scrie presa de business astazi.
Capital scrie despre omul de afaceri Nelu Iordache, care va incepe, in primavara anului viitor constructia primului aeroport privat din Romania, o investitie estimata la 600-700 de milioane de euro. In urmatorii trei ani, in comuna giurgiuveana sunt planificate investitii de un miliard de euro. Pe langa primul aeroport privat din Romania, aici vor fi ridicate mai multe fabrici, ansambluri rezidentiale, hoteluri si un stadion.

Tot despre Iordache scrie si Ziarul Financiar. Cotidianul vorbeste despre afacerile companiei de constructii Romstrade care a inregistrat anul trecut un profit net de 133,9 mil. lei (31,6 mil. euro), dublu fata de anul precedent, chiar daca sectorul constructiilor a scazut cu 17% anul trecut, pentru ca a avut in derulare mai multe contracte castigate in 2008.

Pe langa cei 70.000 care vor pleca in acest an, in 2011 este posibil sa fie concediati alti 125.000 de bugetari, titreaza Gandul.

Evenimentul zilei relateaza despre dezinteresul romanilor, in ciuda reducerii dobanzilor, pentru creditele de consum. Orice scadere a dobanzilor la creditele de consum nu ar aduce noi clienti bancilor, ci, in cel mai bun caz, i-ar ajuta pe cei vechi, considera Lucian Anghel, economistul-sef al BCR.

Money.ro face o analiza despre cum autoritatile locale si-au marit salariile la sfarsitul lunii mai, pentru a nu suferi luna aceasta nici o micsorare de leafa, odata cu taierea salariilor din sistemul bugetar.

Daily Business scrie despre fraudele financiare din Romania. Un casier-sef de 37 de ani, de la una din cele mai mari banci locale, a fost prins recent dupa ce a reusit sa fure de la bancomat si din conturile clientilor peste 1,6 milioane de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri