Patru angajati de la Compania Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale, acuzati ca ar fi cerut mita la Vama Nadlac celor din caravana AC/DC, pentru a li se permite accesul in Ungaria, vor fi demisi, a anuntat ministrul Transporturilor Radu Berceanu.


Ministrul a spus ca in tura se aflau zece angajati, iar decizia demiterii celor patru angajati a fost luata in urma unei anchete interne, potrivit NewsIn.

„Noi am facut o ancheta administrativa. Am facut o ancheta cum se face in orice societate comerciala, interna, bazata pe contractul colectiv de munca, pe aplicarea regulamentului de ordine interioara, a tututor sarcinilor de serviciu si asa mai departe. Si am constatat ca unii nu-si faceau sarcinile de serviciu. Drept urmare vor fi demisi in conformitate cu aceste lucruri. Toti cei care au fost in tura vor fi dati afara. Sunt zece care au fost in tura aceea de serviciu, iar patru vor fi demisi pana la 1 iulie. Si ceilalti vor fi anchetati administrative si la sfarsit se va lua o decizie. Chiar daca noi nu avem o dovada ca ei au cerut si au luat si ca ceilalti au dat, pentru ca una e sa cred au ca asa e ceea ce in justitie nu inseamna nimic. Noi nu avem o proba. Cred ca nici cei de la AC/DC nu au o proba. Nu au ceva concret. Sigur, probabil, ei o sa ne dea afara si, posibil peste vreo 6-8 luni sa castige, dar asta e deja o problema in justitie pe care nu mai vreau nici macar sa o comentez“, a declarat Radu Berceanu.

Ministrul Transporturilor a mai spus ca in cadrul Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Timisoara, in subordinea careia se afla unitatea de la Nadlac, trebuie sa se ia masuri „cat se poate de dure“, in continuare. „Eu nu cred ca asta a fost un caz absolut intamplator. Daca au mai fost cazuri inainte, or mai fi fost. Ceea ce ma intereseaza pe mine este ca nu cumva sa mai apara cazuri din astea de aici inainte. Cred ca trebuie operat foarte dur si nu numai cu atentionari ci cu schimbari mai profunde“, a declarat Berceanu.

Acesta a mai anuntat ca Politia si Parchetul deruleaza o ancheta penala in acest caz.

Cei patru angajati carora li se va desface contractul de munca sunt Adriana Balan, Alinschi Cazimir, Andreea Vlai si Elisabeta Miutescu. „S-au descoperit o serie de lucruri care nu neaparat dovedesc ca a fost asa cum s-a auzit. Dar, nu si-au respectat niste obligatii de serviciu, sa semneze niste hartii, sa intre, sa iasa, sa se comporte intr-un anume fel. Sunt zece care au fost in tura aceea de serviciu. Si ceilalti vor fi anchetati administrativ si la sfarsit se va lua o decizie“, a mentionat Berceanu.

Ioan Malita, directorul Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Timisoara, a declarat ca in ultimii trei ani au fost aplicate peste 80 de sanctiuni angajatilor din directiile regionale de drumuri, de la toate punctele de trecere. „Unele au fost anulate in instanta, altele au fost aplicate, unele sunt, in continuare la cercetare de organele abilitate“, a spus Malita.

Procurorii din Arad au inregistrat un dosar de cercetare penala impotriva angajatilor Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) care ar fi pretins, la Nadlac, o suma de bani celor din staff-ul tehnic al trupei AC/DC, pentru a le permite accesul spre Ungaria. Cercertarile in cazul angajatilor CNADR au inceput dupa ce ofiterii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Arad s-au autosesizat in urma informatiilor aparute in mass-media, referitoare la reclamatia depusa de cei din caravana AC/DC.

Din plangerea depusa de cei din caravana AC/DC reiese ca li s-ar fi cerut cate 50 de euro pentru fiecare dintre cele 29 de camioane, fara sa li se elibereze facturi.

Trupa AC/DC a sustinut la 16 mai un concert la Bucuresti, unde au participat aproximativ 60.000 de spectatori.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri