Primariile cu un buget local mare au accesat, in 2009, circa 50% din fondurile europene, in timp ce edilii cu bani putini, doar 9%, in ciuda faptului ca majoritatea proiectelor depuse apartin acestora din urma, potrivit unui studiu al Fundatiei Soros.
Regiunea cea mai saraca din Romania, dar si din Uniunea Europeana, cea de Nord-Est, a depus anul trecut cele mai multe proiecte, 1.271, dintr-un total de 6.472, iar zona Bucuresti-Ilfov, cea mai bogata din Romania, se afla pe ultimul loc din acest punct de vedere, cu doar de proiecte 96 depuse. Tot regiunea Nord-Est are insa si cele mai multe proiecte respinse, 41,9%, informeaza NewsIn.

In privinta proiectelor aprobate, cea mai mare rata de succes o are regiunea de Nord-Vest a tarii, cu 32% din totalul celor 991 de proiecte depuse. Cele mai putine proiecte aprobate le are zona Bucuresti-Ilfov, 25%.

Aceasta stare de fapt contribuie la cresterea diferentelor intre regiuni, in contradictie cu politica de coeziune gandita de UE, spun realizatorii studiului.

In prezent, autoritatile locale care au bani putini la buget nu pot accesa fonduri europene, pentru ca nu pot asigura cofinantarea acestora.
Autoritatile locale sunt, cel putin teoretic, principalii beneficiari ai fondurilor europene, peste 50% dintre acestea fiindu-le destinate.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri