Vicepresedintele PNL Relu Fenechiu a declarat la Iasi ca o eventuala marire a taxelor va duce Romania in colaps financiar deoarece companiile au deja probleme din cauza crizei economice financiare.
"Eu ii invit pe cei de la guvernare sa nu aiba tupeul acum sa vina cu varianta a doua, de crestere a taxelor. Aceasta varianta va duce cu siguranta la aducerea Romaniei in colaps financiar. Si asa companiile se afla intr-o mare problema, intr-o mare criza. Daca mai venim si cu cresteri de taxe si impozite, cu siguranta nu mai avem economie in Romania in urmatoarea perioada", a declarat Relu Fenechiu (foto), intr-o conferinta de presa, citat de NewsIn.

Seful liberalilor ieseni i-a criticat pe presedintele Traian Basescu si premierul Emil Boc pentru promovarea mai multor acte normative declarate ulterior de Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) ca fiind neconstitutionale.

"Presedintele si cu Guvernul Boc vin in Parlament si propun toate aberatiile si tampeniile de pe lumea asta, au o majoritate construita asa cum o au si trece orice. Trec si lucrurile nelegale si cele neconstitutionale. CCR a avut mult de lucru in aceasta perioada si a declarat foarte multe dintre ordonantele si propunerile legislative ale guvernului neconstitutionale. Chiar daca au numit acolo oamenii lor, nici acestia nu au putut sa voteze altfel in fata evidentei. Stiu ca pur si simplu acei judecatori care erau de partea lui Boc si Basescu nu au putut sa voteze altfel pentru ca li s-a citit din carte ce prevederi se incalca", a mai spus Fenechiu.

CCR a decis vineri ca articolul care prevede reducerea tuturor pensiilor cu 15% este neconstitutional, la fel si articolul care prevede recalcularea pensiilor de serviciu ale magistratilor, in schimb reducerea salariilor bugetarilor cu 25% este constitutionala.

Guvernul ia in calcul cresterea taxei pe valoarea adaugata (TVA) de la 19% la 24%, ca urmare a deciziei CCR de vineri cu privire la legile austeritatii, exceptie urmand sa faca TVA la alimente si imbracaminte, au declarat surse guvernamentale.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri