Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a declarat sambata ca majorarea TVA cu cinci puncte procentuale va aduce intre 3,5 si 4 miliarde de lei la buget pana la finele anului 2010.
Vladescu a explicat ca aceasta suma este necesara si suficienta pentru inchiderea deficitului de 6,8% agreat.

"Sunt dezamagit ca astazi am decis majorarea TVA. Aceasta masura nu este cea mai buna pentru Romania. Dar nu ne-a fost permis sa ajustam bugetul acolo unde nu era sustenabil pe termen lung, unde crescuse irational in ultimii ani, asa ca suntem in situatia in care trebuie sa majoram taxele. Nu este ceea ce ne dorim, nu cred ca este bine pentru economie si pentru romani, este o masura in care toata lumea este afectata, inclusiv cei de la care aveam sperante sa isi revina in acest an. Dar luam masura pentru ca este important sa asiguram stabilitate macroeconomica si posilitati de finantare", a declarat Vladescu.

Citeste mai multe despre aceasta masura aici
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri