Ministrul Dezvoltarii si Turismului Elena Udrea precizeaza, intr-o postare pe blog, ca Romania ar putea primi 75 de milioane de euro din Fondul de Solidaritate al UE pentru investitii care sa ajute zonele afectate de inundatii.
Ministrul povesteste despre vizitele facute in zonele inundate din Suceava si Botosani si apreciaza ca una dintre cele mai importante masuri care trebuie luate o reprezinta investitia in infrastructura din zonele predispuse la dezastre naturale, scrie NewsIn.

"Le-am spus autoritatilor locale din zona ca trebuie sa facem o evaluare a pagubelor, trebuie sa vedem ce se mai poate salva si trebuie sa actionam. Acum. Chiar daca Romania se afla intr-o situatie financiara extrem de dificila, in fata unor asemenea cataclisme, argumentul banilor lipsa functioneaza prea putin. E nevoie de vointa si solidaritate. Iar aici va pune umarul si Uniunea Europeana. Romania ar putea primi 75 de milioane de euro din Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene", sustine Udrea.

Democrat-liberala adauga ca a decis ca o buna parte din fondurile Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului sa fie directionate catre lucrari de reabilitare a unor drumuri si poduri din zonele afectate de inundatii. Udrea mentioneaza insa ca trebuie sa se si schimbe o serie de lucruri, de la "nevoia ca oamenii sa-si mute locuintele in zonele neinundabile, pana la folosirea unor materiale de constructii mai bune sau investirea banilor autoritatilor locale in infrastructura care previne astfel de dezastre".

"Vreau sa le multumesc tuturor militarilor si pompierilor care s-au aflat in prima linie a luptei impotriva acestui dezastru. Sunt oameni demni de tot respectul nostru. Acestora nu pot decat sa le promit ca vom face tot ce tine de noi ca, incepand de anul viitor, remuneratiile lor sa fie conforme cu munca importanta pe care o presteaza in societate", spune Udrea. Ea mai asigura si ca la nivelul Ministerului pe care il conduce va redirectiona cu prioritate fonduri pentru zona Bucovinei.

In final, ministrul face un apel catre reprezentantii mass media, dar si catre oamenii politici, "sa nu incerce sa politizeze" situatia dezastrului cauzat de inundatii, motivind ca "retorica de doi bani, in detrimentul actiunii concrete, face mai putin decat un sac de nisip pus in calea viiturii".


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri