Investitiile straine directe atrase de Romania in primele doua luni ale acestui an au fost de 2,7 miliarde de euro, in scadere cu circa 29% fata de perioada similara a anului trecut, a anuntat Banca Nationala a Romaniei.

Conform datelor de audit ale BNR, in primele noua luni din 2004, investitiile straine directe s-au ridicat la nivelul de 3,9 miliarde de euro.

In luna septembrie a acestui an, companiile straine au investit in Romania mai mult de 800 de milioane de euro.

In acelasi timp, Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC) a raportat in perioada de referinta cresterea capitalului social subscris la firmele cu capital strain la mai mult de 1,7 miliarde de euro.

Datele ONRC asugereaza o dublare in luna septembrie a capitalului social subscris la firmele cu participare straina, respectiv un nivel al investitiilor de 136 milioane de euro. Oficiul calculeaza investitiile straine dupa valoarea capitalului social subscris la firmele cu participare straina.


Agentia Romana pentru Investitii Straine (ARIS) a preconizat pentru acest an un volum al investitiilor straine directe cuprins intre 3,2 si 3,8 miliarde de euro.

In 2004, valoarea investitiilor straine a atins nivelul de 4,1 miliarde de euro, ceea ce a reprezentat o crestere de 116 puncte procentuale fata de 2003.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri