Presedintele Federatiei Nationale a Sindicatelor APIA, Radu Ungureanu, a declarat intr-o conferinta de presa la Targu Mures, ca a trimis un memorandum Guvernului Romaniei si Comisiei Europene, prin care incearca sa obtina sprijin pentru stoparea reducerii de personal la agentie.
“Restructurarile vizate, pentru fiecare din institutiile din subordinea Ministerului Agriculturii, inclusiv Agentia de Plati si Interventie in Agricultura (APIA), sunt de 10%, insa APIA functioneaza deja cu deficit de personal, fapt reliefat de auditul european”, a declarat Ungureanu, potrivit NewsIn.

Radu Ungureanu a fost sef al APIA Mures si spune ca in anii precedenti Romania a fost penalizata de Comisie cu zeci de milioane de euro, din mai multe motive, inclusiv insuficienta personalului. In documentul prezentat se mai arata ca Romania mai are intarzieri la implementarea unui sistem IT functional integrat de administrare si control.

„Memorandumul contine toate deficientele inregistrate sau toate problemele majore ale acestei institutii europene, inregistrate in ultimii doi ani si in special practic rugamintea, dorinta, de a explica autoritatilor - si in special autoritatilor europene – ca restructurarea personalului de la APIA nu este o masura de bun augur. Este vorba de restructurare de personal, onor Ministerul Agriculturii a cerut o restructurare de 540 de posturi din totalul de 5.100 de angajati care sunt, deci 10% din personalul APIA sa fie restructurat de urgenta”, a mai spus Radu Ungureanu.

Potrivit acestuia, APIA are oricum un deficit de personal de 15%.

„Toate sporurile de la aceasta institutie, sporuri care au existat, inclusiv plata orelor suplimentare, inclusiv majorarea de 75% la salariul de baza, conditie esentiala ceruta de Comisia Europeana, au fost, unele dintre ele, alterate, altele dintre ele amputate. De la memorandum speram ca, la presiunea Comisiei Europene, ministrul Guvernul Romaniei sa ia toate masurile necesare, sa constientizeze ca APIA este o institutie care aduce bani fermierilor romani”, a spus Ungureanu.

Presedintele Federatiei Nationale a Sindicatelor APIA a declarat ca nu exclude posibilitatea ca “organismele europene sa ridice certificarea APIA si sa stopeze platile catre fermieri deoarece nu se respecta conditiile cerute de UE in conditiile de acreditare”.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri