Guvernul a aprobat reducerea cu 32% a numarului total de posturi din Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, de la 875 la 598 de posturi, "exclusiv demnitarii si posturile aferente cabinetului ministrului", a anuntat ministerul.
"Ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Adriean Videanu, a prezentat in sedinta de Guvern de miercuri propunerea de restructurare si reorganizare a aparatului propriu al ministerului, care a fost aprobata de Executiv. Astfel, prin diminuarea cu 32% (277 de posturi) a numarului total de posturi (exclusiv demnitari si cabinetul ministrului), noua structura a ministerului prevede un numar de 598 de posturi (exclusiv demnitarii si posturile aferente cabinetului ministrului), din care 80 posturi in reteaua externa", se arata in comunicatul emis de minister.

Conform HG nr. 1634 din 29 decembrie 2009 privind organizarea si functionarea Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, in aparatul propriu al ministerului erau prevazute 875 de posturi (exclusiv demnitarii si posturile aferente cabinetului ministrului), din care 130 de posturi in reteaua externa si 6 posturi de demnitari (ministrul si cinci secretari de stat), potrivit NewsIn.

De asemenea, Guvernul renunta la 18 secretari si subsecretari de stat in urma restructurarii decise miercuri de Executiv. Astfel, la Ministerul Economiei au fost eliberati din functie secretarul de stat pentru energie si resurse minerale Tudor Șerban, secretarul de stat pentru comert exterior Maria Parcalabescu si cel pentru IMM-uri si mediul de afaceri, Irinel Cristu. Cei doi secretari de stat care raman in functie la minister sunt Karoly Borbely si Constantin Claudiu Stafie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri