Companiile feroviare nu vor face disponibilizari si nici nu vor reduce salariile angajatilor, daca vor avea venituri mai mari, a declarat ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, citat de Mediafax.
"Daca vom creste veniturile la CFR nu vom facem disponibilizari. Veniturile vor creste daca toti calatorii vor cumpara bilet de la casa de bilete nu de la nas, daca nu se va mai fura motorina de la locomotivele diesel sau daca liderii de sindicat nu vor mai avea masini, telefoane si sedii luxoase", a afirmat Berceanu in localitatea Brosteni din Vrancea, unde a participat la inaugurarea unor poduri distruse in 2005 de inundatii.

El a mentionat ca veniturile CFR au fost anul trecut mai mici cu 50% fata de 2008.

Berceanu sustine ca o serie de cheltuieli s-ar putea reduce si de la ceferistii pensionari si rudele acestora care beneficiaza de transport gratuit pe calea ferata.

El a adaugat ca dupa ce strategia CFR va fi finalizata va chema liderii de sindicat la negocieri.

"Trebuie sa fim parteneri sociali si la bine si la rau", a spus Berceanu.

El apreciaza ca disponibilizarile de la CFR pot fi evitate si prin majorarea TVA. "Faceti o cerere sa marim TVA de la 25% la 27% daca vreti sa nu taiem salariile ceferistilor pentru ca altfel acum platim salariile lor din buzunarul romanilor", a afirmat ministrul.

Ministerul Transporturilor a anuntat joi ca societatile feroviare de stat vor finaliza in perioada 16-20 august un program de propuneri pentru eficientizarea activitatii, prin scaderea cheltuielilor, care vor fi prezentate ministrului Transporturilor si ulterior negociate cu sindicatele.

Directorul general al CFR Calatori, Liviu Pescarasu, a declarat, miercuri, ca toti cei aproximativ 15.000 de angajati ai companiei vor intra in somaj tehnic incepand de luni, prin rotatie, pana la sfarsitul anului, astfel ca fiecare salariat nu va veni la munca timp de doua luni.

Potrivit unor surse din sectorul feroviar, Ministerul Transporturilor pregateste un proiect care vizeaza disponibilizarea a 12.800 de angajati din sectorul feroviar pana la sfarsitul lunii septembrie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri