Senatorii PSD au anuntat, astazi, in plen, ca vor vota impotriva Ordonantei de Urgenta 58/2010, prin care se majoreaza TVA, daca nu le vor fi acceptate amendamentele prin care TVA se mentine la 19%, iar pentru alimente de baza sa fie de 5%.
Senatorul PSD Gheorghe Marcu a acuzat Guvernul de incapacitate de a fundamenta bugetul de stat si bugetul asigurarilor sociale, afirmand ca aceasta ar fi principala cauza care a determinat majorarea TVA de la 19% la 24%, scrie Mediafax.

Social-democratul i-a reprosat premierului Emil Boc faptul ca nu a prezentat Parlamentului, potrivit legii responsabilitatii ministeriale, un buget consolidat pe trei ani si nici nu a gasit "un optim" intre politica fiscala, politica bugetara si politica monetara, cauzand criza economica actuala.

Senatorul PSD a anuntat ca, daca la votul final amendamentele propuse de social-democrati, acceptate de Comisia de buget-finante, nu vor intruni numarul necesar de voturi pentru a fi adoptate, atunci votul PSD la Legea de aprobare a OUG 58 va fi negativ.

Principalele amendamente formulate de PSD si PNL la OUG 58/2010 prevad mentinerea cotei generale a TVA la 19%, cu exceptia alimentelor de baza si a constructiilor, pentru care se instituie o cota de doar 5%, eliminarea impozitului minim garantat si revenirea, incepand cu 1 ianuarie 2011, la impozitul de 3% din cifra de afaceri pentru IMM-uri.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri