Premierul Emil Boc i-a mustrat, miercuri, in sedinta, pe membrii Guvernului pentru ca nu au fost "suficient de percutanti si de duri" cu cei care beneficiaza de fonduri UE, lasandu-l doar pe el in postura de "om rau" si a cerut ministrilor sa faca publice autoritatile care nu absorb banii europeni.
"Din nefericire, n-ati fost suficient de percutanti si de duri in raport cu cei care implementeaza. As vrea sa aud mai multe situatii in fiecare zi, in fiecare luna de administratii locale sau operatori privati care nu absorb banii europeni, care nu cheltuiesc banii din fonduri europeni, odata ce contractele au fost semnate. Eu am facut odata o prezentare cu prefectii in care am spus cateva proiecte mari care sunt in intarziere. Vreau ca aceasta munca sa fie dusa in continuare de ministri. Omul rau este primul-ministru, Ok., dar vreau ca si ministrii sa fie in fiecare saptamana, transparent, fara parti-pris politic, si sa arate foarte clar in ce judete, in ce localitati proiectele merg si unde nu merg, pentru ca altfel ne furam caciula si vom ajunge intr-o situatie in care sa punem in pericol absorbtia fondurilor europene", le-a spus Emil Boc ministrilor, la inceputul sedintei Guvernului, potrivit Mediafax.

El a aratat ca prin astfel de exemple trebuie responsabilizate autoritatile in raport cu propria comunitate, astfel incat cetatenii sa stie cine poarta vina pentru nerealizarea proiectelor cu finantare europeana.

Critica premierului a venit dupa ce membrii Cabinetului responsabili cu derularea proiectelor finantate cu bani europeni au prezentat stadiul absorbtiei pe fiecare program si minister.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri