Romania ocupa locul patru in Uniunea Europeana (UE) in functie de cresterea preturilor producatorilor industriali pe piata interna din luna iulie, de 0,5%, comparativ cu iunie, la nivelul blocului comunitar indicatorul avansand cu 0,2%, potrivit Mediafax.
Din cele 23 de state prezente in raportul Eurostat, 14 au inregistrat cresteri ale preturilor producatorilor industriali in iulie, fata de iunie. Indicatorul a stagnat in trei tari, respectiv Marea Britanie, Malta si Cehia, celelalte consemnand evolutii negative.

Cele mai mari cresteri se observa la Bulgaria (2,3%), Cipru (1,8%), Danemarca si Olanda (0,9%). Evolutii ale preturilor similare cu cea a Romaniei au inregistrat Slovacia si Germania. Cele mai accentuate scaderi au fost consemnate de Grecia (1,2%) si Ungaria (0,6%).

In functie de avansul anual al preturilor producatorilor industriali din luna iulie, Romania (6,1%) se plaseaza pe pozitia a saptea in UE, la egalitate cu Marea Britanie. Primele locuri sunt ocupate de Malta (15,1%), Ungaria (9,9%) si Bulgaria (9%). La nivelul blocului comunitar, indicatorul a urcat cu 4,4%.

In zona euro, regiune care reuneste cele mai mari economii ale Uniunii, preturile producatorilor industriali au urcat cu 0,2% in ritm lunar, si cu 4% fata de iulie 2009.

Institutul National de Statistica a anuntat joi ca preturile productiei industriale pe total, piata interna si externa, au crescut in iulie cu 0,1%, comparativ iunie, si cu 6,9% fata de luna corespunzatoare din 2009. Preturile productiei industriale pentru piata interna au inregistrat in iulie, fata de iunie, o crestere cu 0,5%, iar indicatorul pentru piata externa a scazut cu 0,8%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri