Guvernul are un deficit de incredere si de credibilitate, dar nu unul de performanta, iar masurile adoptate de Executiv au contribuit la stabilitatea Romaniei in perioada crizei economice, a declarat vineri fostul ministru al Economiei Adriean Videanu, intr-o conferinta de presa.
"Cred ca sunt momente importante in viata unui om politic care determina decizii care tin de interesul public si nu de cel personal. (...) Astazi cred ca era de obligatia mea sa pun la dispozitia premierului mandatul meu si de a participa la credibilizarea actului guvernamental. Guvernul are deficit de incredere si credibilitate, dar nu unul de performanta", a afirmat Videanu, subliniind ca aceasta este o declaratie politica, informeaza Mediafax.

Videanu a renuntat, joi, la mandatul de ministru al Economiei, pentru a se ocupa de PDL, partid in care detine functia de prim-vicepresedinte.

"Masurile luate de Guvern nu au fost lipsite de substanta, ba din contra, au contribuit la stabilitatea Romaniei. Am intentionat sa iau aceasta decizie (de a renunta la mandatul de minsitru - n.r.) cu mult inainte, inca in februarie, in dorinta de a ma ocupa mai mult de partid. La nivelul PDL cred ca este o problema legata si de functionarea sa. Partidul are niste resurse extraordinare, lucru demonstrat in timp", a continuat Videanu.

El a adaugat ca la nivelul PDL isi doreste sa "recoaguleze" echipele de specialisti si comisiile economice, pentru a evalua un program de relansare a patidului si a activitatii Guvernului.

"Imi doresc sa recoagulez echipa de specialisti la nivelul PDL si comisiile, in principal cele economice, care sa evalueze un program de relansare a partidului si a Guvernului. Gestionarea crizei ar fi trebuit sa aiba si dimensiunea politica la nivelul partidului.
Guvernul pune in aplicare un program politic, dar aceste programe sunt facute de partide. Imi doresc refacerea increderii din perspectiva PDL, pentru ca nu am vazut niciun fel de alternativa. Nu am vazut niciun fel de solutie de la partidele de opozitie, unii au postat solutii, le-au retras imediat, dand dovada subtirimii acestor solutii", a spus Videanu.

La finalul mandatului sau de ministru al Economiei, Videanu a afirmat ca nu doreste sa faca un "bilant triumfalist" al activitatii Ministerului Economiei.

"Din perspectiva Ministerului Economiei, nu intentionez sa fac un bilant triumfalist, dar energia si industria au dus la stabilitate economica in 2009 si 2010. Au fost singurele domenii cu crestere economica. Practic, ponderea industriei in Produdul Intern Brut a fost 26,5% in 2010, ceea ce este un semnal fata de nivelul de 22% in 2008, tendinta fiind una de crestere in 2009 si 2010", a continuat Videanu.

In functia de ministru al Economiei a fost numit senatorul PDL Ion Ariton.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri