Investitiile directe ale nerezidentilor au scazut cu 36% in primele sapte luni ale anului la 1,9 miliarde euro, de la 2,9 miliarde euro in perioada similara a anului precedent, potrivit datelor BNR.
Investitiile straine directe au fost realizate in cea mai mare parte din participatii la capital, care au insumat 1,33 miliarde de euro, restul intrarilor reprezentand credite intra-grup, arata Mediafax.

In primele sapte luni, investitiile au finantat in proportie de 50,3% deficitul de cont curent, care a ajuns la finele lunii iulie la 3,79 miliarde de euro.

Anul trecut, investitiile straine directe au scazut la 4,89 miliarde de euro, jumatate din valoarea inregistrata in 2008, acoperind in proportie de 96,9% deficitul de cont curent. In 2008, nerezidentii au realizat investitii straine directe in Romania de 9,49 miliarde de euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri