Deficitul contului curent al balantei de plati s-a plasat in primele sapte luni la 3,79 miliarde euro, in crestere cu 38,5% fata de perioada similara a anului trecut, influenta determinanta avand-o balanta transferurilor curente, care a consemnat un sold mai mic cu 32% fata de ianuarie - iulie 2009.
Soldul balantei transferurilor curente a scazut de la 2,27 miliarde euro in ianuarie-iulie anul trecut la 1,544 miliarde euro in perioada similara din 2010, potrivit datelor publicate vineri de Banca Nationala a Romaniei (BNR), arata Mediafax.

Deficitul balantei comerciale a crescut cu 4,2% in primele sapte luni, la 3,825 miliarde de euro, potrivit datelor BNR.

Serviciile au avut in primele sapte luni o contributie negativa de 457 milioane euro, de peste patru ori mai mare decat nivelul de 105 milioane euro inregistrat in perioada similara din 2009, determinata in principal de sectorul alte servicii (-267 milioane euro).

Deficitul balantei veniturilor a crescut cu 13% fata de perioada ianuarie - iulie 2009, de la 1,34 miliarde euro la 1,5 miliarde euro.

Deficitul contului curent din primele sapte luni a fost finantat in proportie de 50,3% prin investitii directe ale nerezidentilor in Romania, care au insumat 1,9 miliarde de euro.

Datoria externa pe termen mediu si lung s-a situat la finele lunii iulie la 70,499 miliarde de euro (80,5% din total datorie externa), in crestere cu 7,3% comparativ cu sfarsitul anului trecut.

Totodata, datoria externa pe termen scurt se situa la 17,043 miliarde euro la sfarsitul lunii iulie, reprezentand 19,5% din total datorie externa si fiind cu 16,8% mai mare fata de finele anului trecut.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri