Adoptarea proiectului de lege privind sistemul unitar de pensii si achitarea datoriilor acumulate de spitale sunt cele doua conditii de care depinde eliberarea de catre Fondul Monetar International (FMI) a celei de-a sasea transe din imprumut, a declarat premierul Emil Boc, potrivit Mediafax.
"Nu vor fi probleme daca se merge in linie dreapta. Decizia apartine board-ului FMI, dar din punctul nostru de vedere am facut tot ce trebuie, in primul rand pentru Romania", a mai spus Boc.

El a reiterat faptul ca restructurarea sectorului public este necesara pentru dezvoltarea tarii.

Proiectul legii pensiilor a fost adoptat, miercuri, de Camera Deputatilor, cu 170 voturi "pentru", doua "impotriva" si trei abtineri, in absenta reprezentantilor PSD si PNL, dupa o dezbatere maraton in care parlamentarii care sustin Guvernul au reusit sa isi impuna amendamentele dorite.

PSD a anuntat saptamana trecuta ca va contesta Legea sistemului unitar de pensii publice la Curtea Constitutionala.

Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a decis, luni, ca votul la Legea sistemului unitar de pensii publice sa fie reluat daca plenul aproba acest lucru.

O misiune comuna a FMI si a Comisiei Europene s-a aflat, in perioada 26 iulie-4 august, la Bucuresti pentru o noua revizuire a acordului cu Romania, fiind evaluat modul in care Romania a indeplinit criteriile de performana stabilite pentru finele lunii iunie si disutat nou set de prognoze macroeconomice.

In urma incheierii acestei revizuiri, Consiliul Director al FMI ar trebui sa supuna aprobarii, la finele lunii septembrie, eliberarea celei de-a sasea transe din imprumut, in valoare de 914 milioane de euro.

Seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, a afirmat, in luna august, ca boardul institutiei va elibera urmatoarea transa de 914 milioane de euro din acordul stand-by dupa ce autoritatile romane vor indeplini preconditiile stabilite, printre care si plata a doua miliarde lei in contul arieratelor statului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri