Comenzile industriale noi au crescut in Romania, in luna iulie, de aproape doua ori mai puternic, fata de aceeasi perioada a anului trecut, decat media inregistrata la nivelul statelor membre, in timp ce, raportat la iunie, evolutia este apropiata de cifra din Uniunea Europeana.
Potrivit datelor prezentate de Eurostat, cresterea comenzilor industriale noi, de 24,7% in iulie comparativ cu aceeasi luna a anului trecut, plaseaza Romania in jumatatea superioara a unui clasament pe tari, in conditiile in care avansul inregistrat la nivelul UE este de 12,5%, informeaza Mediafax.

In zona euro, comenzile industriale noi au urcat in perioada analizata cu 11,2%, se arata in comunicatul Biroului European de Statistica.

Cele mai puternice cresteri au fost consemnate in Letonia (66,6%), Estonia (37,8%) si Ungaria (29,7%), la polul opus plasandu-se Grecia (-4,1%), Portugalia (-0,3%) si Italia, unde indicatorul macroeconomic a stagnat.

Raportat la luna iunie, comenzile industriale noi au scazut in Romania cu 2%, cifra usor mai pozitiva prin comparatie cu declinul de 2,3% inregistrat in UE, respectiv de 2,4% in zona euro.

Indicatorul a urcat cu 7,4% in iulie fata de iunie in Irlanda, cu 6,5% in Lituania, respectiv 4,7% in Suedia, in conditiile in care numai sapte state membre au avut cresteri. Dintre cele 14 tari pe minus, cele mai slabe cifre au fost inregistrate in Danemarca (-22,1%), Slovenia (-5,8%) si Grecia (-5,4%).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri