Potrivit datelor prezentate de Eurostat, cresterea comenzilor industriale noi, de 24,7% in iulie comparativ cu aceeasi luna a anului trecut, plaseaza Romania in jumatatea superioara a unui clasament pe tari, in conditiile in care avansul inregistrat la nivelul UE este de 12,5%, informeaza Mediafax.

In zona euro, comenzile industriale noi au urcat in perioada analizata cu 11,2%, se arata in comunicatul Biroului European de Statistica.

Cele mai puternice cresteri au fost consemnate in Letonia (66,6%), Estonia (37,8%) si Ungaria (29,7%), la polul opus plasandu-se Grecia (-4,1%), Portugalia (-0,3%) si Italia, unde indicatorul macroeconomic a stagnat.

Citeste si:

Raportat la luna iunie, comenzile industriale noi au scazut in Romania cu 2%, cifra usor mai pozitiva prin comparatie cu declinul de 2,3% inregistrat in UE, respectiv de 2,4% in zona euro.

Indicatorul a urcat cu 7,4% in iulie fata de iunie in Irlanda, cu 6,5% in Lituania, respectiv 4,7% in Suedia, in conditiile in care numai sapte state membre au avut cresteri. Dintre cele 14 tari pe minus, cele mai slabe cifre au fost inregistrate in Danemarca (-22,1%), Slovenia (-5,8%) si Grecia (-5,4%).