Indicele increderii in economie s-a imbunatatit usor in Romania in septembrie, ca urmare a perceptiei mai favorabile din industrie, consum si constructii, dar pesimismul din servicii s-a mentinut, iar perceptia din retail s-a inrautatit, potrivit unui sondaj realizat lunar de CE.
Astfel, indicele ESI (economic sentiment indicator) a urcat in Romania cu 0,3 puncte, la 76,7 puncte, de la 76,4 puncte in august, marcand o evolutie pozitiva pentru a patra luna consecutiv, dupa o scadere abrupta in mai, transmite Mediafax.

Perceptia s-a imbunatatit in industrie de la -9 la -8 puncte, in consum de la -59 puncte la -58 si in constructii de la -40 la -39 puncte.

In servicii, indicele s-a mentinut la -10 puncte, iar in retail a scazut de la -13 puncte la -15.

Cifrele negative indica o perceptie predominant pesimista in sectoarele respective.

Increderea in economie s-a imbunatatit usor in septembrie atat in Uniunea Europeana cat si in zona euro, cu 0,3 puncte, respectiv 0,9, cea mai mare crestere, cu doua puncte, avand loc in Germania.

Cresteri mai pronuntate au mai avut loc in Spania, cu 1,1 puncte, si Olanda, cu 0,9 puncte. Indicele a stagnat in Franta si s-a inrautatit in Polonia cu 0,7 puncte, in Italia cu 1,2 puncte si cu 2,1 puncte in Marea Britanie.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri