Guvernul nu poate accepta revendicari ale sindicatelor care sa depaseasca posibilitatile economiei, iar salariul minim va creste la un nivel stabilit si in functie de interesele patronatelor, a declarat premierul Boc, dupa discutia cu membrii Confederatiei Sindicatelor Democratice din Romania (CSDR), scrie 9AM.
Vicepresedintele CSDR Aurel Cornea a reafirmat ca Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant va organiza in 5 octombrie, in Piata Victoriei, "un miting pentru salvarea invatamantului romanesc".

Cornea, care este si presedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant, a precizat ca negocierile pentru Legea salarizarii si pentru majorarea salariului minim pe economie vor continua saptamana viitoare si a mai spus ca i-a atras atentia premierului ca reforma in educatie este intarziata din cauza faptului ca Legea educatiei zace la Comisia de invatamant a Senatului.

Liderii confederatiilor sindicale au decis, joi, sa organizeze proteste comune, astfel ca mitingul anuntat pentru 7 octombrie ar putea fi amanat pentru ca actiunea sindicala sa poata fi pregatita, avand in vedere ca se mizeaza pe participarea a 70.000 - 80.000 de oameni.

Presedintele confederatiei "Cartel Alfa", Bogdan Hosu, declara ca liderii tuturor confederatiilor vor avea o noua intalnire, luni, cand vor decide o strategie comuna si planul pentru viitoarele actiuni de protest. Hosu preciza ca protestele vor fi organizate pentru rezolvarea problemelor care tin de salariul minim pe economie, de crearea de noi locuri de munca, Legea pensiilor si cea a salarizarii.

Citeste mai multe detalii
aici.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri