Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Valeriu Tabara, a declarat ca a exagerat in ceea ce priveste cresterea preturilor anuntata de el la inceputul acestei saptamani la produsele alimentare, respectiv de opt - zece la suta, transmite Mediafax.
Prezent la deschiderea targului expozitional "Expo Zoo Agroind 2010", ministrul Valeriu Tabara a spus ca pretul produselor agricole nu ar trebui sa creasca mai mult decat indicele de inflatie.

"Eu am exagerat cu acea crestere presupusa si spun ca e presupusa pentru ca acum facem analiza unor preturi in minister. Exista extrem de multe rezerve de reducere a preturilor. Nu cred ca produsele alimentare se vor scumpi dincolo de ce inseamna elementele de inflatie. Eu nu dau girul ca s-ar creste asa cum se vorbeste, cu 30-40 de procente. Nici vorba. Poate ca un 5 la suta va fi un element", a declarat Valeriu Tabara.

Ministrul Agriculturii a precizat faptul ca statul va intervene pe piata daca situatia o va impune astfel incat preturile sa nu creasca artificial.

"Exista institutii ale statului care trebuie sa vegheze asupra a ceea ce inseamna artificializarea costuruilor catre consumatori. Mai mult, exista rezerve ca sa venim si sa contracaram astfel de probleme. Eu ma bazez foarte mult pe producatorii mici carora nu prea le-am dat un gir mare de a aparea in piata. Daca se comporta unii intr-un tip monopolist si fixeaza un anumit gen de preturi, vom gasi solutiile ca sa putem veni in piata cu alternative si sa facem o anumita presiune in asa fel incat aceste preturi sa nu se poata duce foarte sus", a conchis Valeriu Tabara.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri