Seful statului a cerut prim-ministrului, luni, la consultari, sa dispuna prioritizarea celor aproximativ 45.000 de investitii cuprinse in bugetul de stat si sa ia masuri pentru o mai buna absorbtie a fondurilor europene, insistand asupra riscurilor mentinerii actualului ritm, informeaza Presedintia, conform Mediafax.
"In cadrul convorbirilor, presedintele Romaniei a solicitat Guvernului sa ia masuri pentru o mai buna absorbtie a fondurilor europene si a insistat asupra riscurilor mentinerii actualului ritm al absorbtiei. Presedintele Traian Basescu a accentuat nevoie unei mai bune prioritizari a investitiilor din bani publici pentru realizarea de obiective majore. Seful statului a exemplificat prin cele circa 45.000 de investitii cuprinse in bugetul de stat si a solicitat Primului-ministru ca, in baza legislatiei in vigoare, sa dispuna prioritizarea acestora in functie de resursele de finantare existente", se arata intr-un comunicat de presa al Administratiei Prezidentiale, dupa intalnirea cu reprezentantii partidelor si formatiunilor parlamentare.

Potrivit documentului, ca sursa financiara pentru investitii publice, presedintele Romaniei a sustinut principiul evocat de participanti, cel al stimularii pietei de capital din Romania si prin privatizarea prin intermediul bursei a unor pachete minoritare de actiuni detinute de stat.

Agenda consultarilor s-a referit la bugetul pe anul 2011, Legea pensiilor, Legea educatiei si cea privind accelerarea solutionarii proceselor, precum si la obiectivele asumate de Romania in urma adoptarii Strategiei UE 2020.La intalnire au participat delegatii conduse de primul-ministru Emil Boc, presedintele Partidului Democrat Liberal, Markó Béla, presedintele Uniunii Democrate Maghiare din Romania, Gabriel Oprea, presedintele executiv al Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei si Varujan Pambuccian, liderul Grupului Minoritatilor Nationale din Parlamentul Romaniei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri