A cincea intalnire a comisiei mixte interguvernamentale romano-ungara, desfasurata joi si vineri la Bucuresti, a pus accentul in principal pe interconectarea sistemelor energetice a celor doua state si pe dezvoltarea punctelor mici de trecere a frontierei.
"Energia si infrastructura au fost principalele subiecte de discutii. (...) Am vorbit si despre gazoductul Nabucco si AGRI, precum si despre strategia Dunarii, acest ultim subiect am convenit sa-l dezbatem in amanuntime in perioada urmatoare", a declarat, vineri, la semnarea unui protocol intre cele doua comisii secretarul de stat in ministerul Economiei Borbely Karoly, citat de Mediafax.

Prezent la eveniment, secretarul de stat in ministerul ungar al Economiei Becsey Zsolt a afirmat ca sunt necesari "pasi eficienti si rapizi" in privinta dezvoltarii interconexiunilor energetice si a trecerilor de frontiera.

"Sunt necesari pasi eficienti si rapizi privind autostrazile si trecerile de frontiera mici, care ar ajuta schimburile economice transfrontaliere. Speram sa existe si pasi inainte in interconectarea liniilor electrice care vin cu noi posibilitati de acorduri si de cercetare, ceea ce cred ca va ajuta ambele tari in privinta independentei si a eficientei energetice", a adaugat Zsolt.

El a mai spus ca atunci cand Ungaria va ocupa presedintia UE vor fi avute in vedere "aspecte benefice pentru ambele tari, la fel si in cadrul parteneriatului de est".

"Vom transmite Romaniei cat mai multe informatii despre cum vom conduce presedintia UE", a mai spus Zsolt.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri