Problemele cu care se confrunta companiile in ultimii ani si ineficienta in constientizarea cauzelor care au dus la societatile la insolventa sau faliment pot fi foarte transparentizate prin infiintarea unei agentii de rating interna, a declarat Florian Libocor, economist-sef la BRD SocGen.
“Am observat ca in ultimii 10-15 ani fiecare companie care isi lansa un busineess voia sa ajunga foarte repede sus si ardea foarte multe etape. Iar cand lucrurile nu mergeau bine, vinovatul era oricine altcineva infara de manager. […] Avem nevoie de o agentie care sa transparentizeze lucrurile, adica o agentie de rating”, considera Florian Libocor (foto).

O alta greseala pe care a observat-o economistul in ultimii 4-5 ani este ca profitul operational a scazut in favoare unui castig financiar.

“Daca ti-ar asumat un obiect de activitate incearca sa ti-l mentii. Oricine crede ca va putea creste altfel decat organic va esua”, a afirmat reprezentantul BRD.

De asemenea, multe companii din Romania nu apreciaza indeajuns de corect capitalul uman, acesta fiind singurul care poate sa aleaga, sa gandeasca si sa evolueze.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri