Guvernul va cere Consiliului de Ministri ai Uniunii Europene sa aprobe cresterea de la 35.000 de euro la 50.000 de euro a pragului cifrei de afaceri sau a veniturilor peste care firmele sunt obligate sa se inregistreze si sa plateasca TVA.
"Dupa cum am agreat cu FMI si Comisia Europeana, vom cere Consiliului de Ministri ai UE o modificare a pragului obligatoriu de TVA la 50.000 de euro, studiind in acelasi timp si optiunile de a simplifica taxarea pentru pentru contribuabilii mai care se incadreaza sub acest plafon", se arata in scrisoarea suplimentara convenita cu FMI dupa incheierea misiunii de evaluare a acordului, din octombrie-noiembrie, citata de Mediafax.

In scrisoarea Guvernului catre FMI de la misiunea de evaluare anterioara, Guvernul se angajase sa ceara Uniunii Europene majorarea plafonului la 100.000 de euro.

De asemenea, Gvernul vrea sa introduca anul viitor noi criterii pentru clasificarea contribuabililor in mici, mijlocii si mari.

Pesedintele ANAF, Sorin Blejnar, a declarat recent pentru MEDIAFAX ca institutia va modifica criteriile de clasificare a companiilor mari si mijlocii, acestea urmand sa fie ierarhizate dupa obligatiile bugetare datorate, cheltuielile de personal si veniturile din exploatare, si nu in functie de cifra de afaceri.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri