Citeste ce informatii are astazi presa de business si care sunt cele mai importante subiecte ale zilei.
Ziarul Financiar scrie ca, din cele mai valoroase 100 de companii din Romania, doar in 28 statul detine anumite participatii, minoritare sau majoritare, iar dintre acestea 22 activeaza in domeniul energiei. Potrivit calculelor facute de ZF alaturi de casa de investitii Capital Partners in cadrul Anuarului Top 100 cele mai valoroase companii din Romania, bogatiile statului, prin actiunile pe care le are in cele 28 de companii, se ridica la 15 mld. euro, mai bine de 10 mld. euro fiind aduse exclusiv de domeniul energetic.

In articolul Patriciu vrea sa-ti platesti facturile la el, publicatia Capital arata ca, dupa ce si-a declarat intentia de a face cate un magazin mic.ro la fiecare 800 de metri, Patriciu are un nou proiect legat de noua retea de magazine care a impanzit Capitala.

Ziarul Financiarul scrie ca multe negocieri au fost inutile astfel ca, guvernul aproba o Lege a salarizarii incomplete. Anul viitor vor fi majorari salariale de pana la 15%, pornind de la nivelul de acum al veniturilor, iar noua grila va fi aplicata din 2012, din motive de austeritate
Nivelul salariului minim brut pe economie este elementul-cheie in Legea unica a salarizarii. Guvernul nu a reusit sa ajunga la un acord cu patronatele si sindicatele in privinta acestui punct, prin urmare Cabinetul Boc a decis sa renunte la dialogul social.
.
Money.ro titreaza: O industrie romaneasca a murit peste noapte. Era prima din Europa. Productia romaneasca de vagoane de marfa luat o pauza. Cele trei fabrici din Romania Astra Vagoane Arad, Romvag Caracal si Meva Drobeta Turnu Severin si-au declarat insolventa. Pana la inceperea crizei, din cele 17.000 de vagoane care se produceau in Europa 30% proveneau de la cele trei fabrici detinute de omul de afaceri Cristian Burci.

Intr-un interviu acordat cotidianului Adevarul, Dacian Ciolos spune ca rolul Politicii Agricole Comune este sa sustina veniturile fermierilor. De asemenea, comisarul european pentru Agricultura, sustine ca platile directe nu se vor mai distribui in functie de referintele istorice.

Din cotidianul Evenimentul Zilei aflam ca personalul bugetar va fi reincadrat in 2011 cu salarizare egala pentru aceleasi functii, dar pornind de la baza din luna octombrie, potrivit ministrului Muncii, Ioan Botis. Ministrul a precizat, la finalul sedintei de miercuri a guvernului, ca legea cadru a salarizarii unitare va fi completata in fiecare an de cate o lege de aplicare si a sustinut ca se vor inregistra cresteri salariale importante inclusiv in sanatate si educatie.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri