Reducerea cotei unice de impozitare de la 16% la 10%, adoptata de Senat, reprezinta o masura care nu poate fi aplicata in prezent si nu va fi aprobata de catre Camera Deputatilor, care este camera decizionala in acest caz, a declarat, miercuri seara, premierul Emil Boc.
"Aceasta masura nu poate fi aplicata in acest moment, in conditiile bugetului pentru 2011 si sunt convins ca nu va fi aprobata in Camera Deputatilor. Este benefic sau de dorit, dar acum nu se poate aplica, este nevoie de predictibilitate si stabilitate in sistemul de taxe", a spus Boc, la postul public de televiziune.

Senatul a adoptat, marti, o propunere legislativa pentru reducerea, de la 16% la 10%, a cotei de impozitare aferente veniturilor din activitati independente, salarii, cedarea folosintei bunurilor, investitii, pensii, activitati agricole, premii si alte surse, scrie Mediafax.

Seful misiunii Fondului Monetar International pentru Romania, Jeffrey Franks, a transmis, miercuri, ca FMI anticipeaza ca autoritatile romane vor lua masuri astfel incat reducerea a cotei unice la 10% sa nu fie promulgata, in contextul in care Guvernul si-a reiterat angajamentul puternic fata de acordul de finantare externa, iar o astfel de masura ar duce la ratarea tintei de deficit bugetar in 2011.

Ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, a declarat, dupa votul din Senat pentru reducerea cotei unice de impozitare, ca Guvernul elaboreaza proiectul bugetului de stat pe anul 2011 pe baza cotei de 16%. El a mai spus ca este convins ca initiativa legislativa va fi respinsa in Camera Deputatilor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri