Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) va imprumuta RAJA Constanta cu 33 de milioane de euro, suma care va fi utilizata pentru o parte din finantarea destinata extinderii si reabilitarii sistemelor de furnizare a apei si de colectare a apelor reziduale in doua judete.
"Investitia este co-finantata prin Fondul de Coeziune al Uniunii Europene cu 145 milioane de euro. Cand proiectul va fi finalizat, intreaga populatie a judetului Constanta si 98% din populatia Ialomitei va avea acces la serviciile de apa potabila, ce vor fi in concordanta cu standardele UE. Mai mult, va creste semnificativ aria de acoperire ce va beneficia de colectarea apei menajere in cele doua judete", se precizeaza intr-un comunicat al BERD, citat de Mediafax.

Proiectul finantat de BERD vizeaza lucrari la infrastructura privind serviciile de apa si apa reziduala in 24 localitati din judetele Constanta si Ialomita.

RAJA Constanta este al doilea mare operator in domeniul alimentarii cu apa a populatiei din Romania, dupa Bucuresti.

Societatea opereaza in judetele Constanta si Ialomita si furnizeaza apa si servicii de apa reziduala pentru mai mult de 500.000 persoane din sud-estul tarii.

"Prin intermediul acestui program, BERD va oferi finantare utilitatilor de apa pe o baza non-recurs, demonstrandu-si in felul acesta increderea in sector. Se estimeaza ca finantarea de 200 milioane euro va mobiliza investitii suplimentare de aproape 1,5 miliarde de euro in infrastructura de apa si apa reziduala din Romania", se mai spune in comunicat.

De la inceputurile activitatii in Romania, BERD a investit peste 4,8 miliarde de euro in diferite sectoare ale economiei si a mobilizat investitii suplimentare de peste noua miliarde de euro.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri