Noul an incepe cu vesti proaste! Desi sindicalistii negociaza cu patronatele impunerea unui salariu minim in valoare de circa 430 de lei, guvernantii au aprobat ieri, prin hotarare de guvern, noul plafon al acestui indicator pentru anul 2006.

Suma este cu doar 200.000 de lei mai mare decat in 2005, adica 330 de lei noi. Potrivit reprezentantilor executivului, "cresterea salariului de baza minim brut pe tara va duce la o majorare a castigului salarial pentru aproximativ 630.000 de angajati, potrivit datelor statistice privind repartizarea salariatilor pe grupe de salarii, in functie de salariile de baza brute realizate". Majorare insignifianta am spune, in conditiile in care de la 1 ianuarie 2006 tarifele la utilitati vor exploda si vor determina implicit si cresterea preturilor la produsele alimentare.

Reprezentantii sindicali nu sunt surprinsi insa de aceasta valoare, pentru ca inca o data, desi au protestat, nu au fost luati in seama. "Bugetul pe 2006 a fost fundamentat pe aceasta valoare, deci inca o data actualii guvernanti ne-au pus in fata faptului implinit", ne-a declarat liderul CNSLR Fratia, Marius Petcu. Potrivit acestuia, dupa negocierile care se poarta cu patronatele, se va incerca impunerea unui punct de vedere comun, astfel incat o prima rectificare bugetara sa fie luat in calcul un nivel al salariului minim mai mare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri