"Daca blocheaza desfasurarea activitatii celor doua comisii de buget, inseamna ca opozitia doreste sa nu avem buget. ªtiti ca e conditionalitate cu acordul cu FMI si Comisia Europeana, inseamna ca nu vom primi transele de la cele doua organisme internationale. Romania trebuie sa mearga pe pietele financiare in alte conditii, cu costuri mari", a spus Ialomitianu, dupa ce sedinta comisiilor de buget-finante a fost suspendata pana la ora 15:00, din lipsa de cvorum, dupa ce reprezentatii opozitiei au refuzat sa mai participe la lucrari.

Ialomitianu crede ca la ora 15:00 opozitia va veni la sedinta comisiilor de buget-finante pentru continuarea lucrarilor.

Ministrul de Finante a apreciat ca "nu ar fi un lucru bun pentru comisiile de buget sa nu dea un raport favorabil pentru buget, pentru ca de buget are nevoie atat autoritatea la nivel central, cat si local", mentionand ca "sunt foarte multi primari PSD si PNL care asteapta adoptarea bugetului de stat pentru a-si adopta bugetele locale".

Ministrul Finantelor a mai spus ca este deschis dialogului cu cei din opozitie pentru orice amendament care se justifica si are acoperire financiara.

Citeste si:

"Noi avem bugetul construit pe baza indicatorilor macro-economici in baza realitatilor economice, nu putem sa ducem tara intr-o situatie de incapacitate de plata, asa cum au dorit cei de la opozitie si au facut-o cat au fost la guvernare", a mai spus Ialomitianu.

Sedinta comisiilor de buget in care se discuta proiectul legii bugetului de stat pe 2011 a fost suspendata, sambata, pana la ora 15:00, din lipsa de cvorum, dupa ce parlamentarii PNL si PSD au parasit lucrarile, nemultumiti ca nu li se accepta niciun amendament.

Discutiile la proiectul de buget au fost sistate la bugetul Ministerului Administratiei si Internelor.