Organizatiile patronale UGIR-1903 si CONPIROM propun esalonarea la plata, pe o perioada de pana la cinci ani, a datoriilor firmelor la buget, precum si acordarea de facilitati contribuabililor buni-platnici, ca o masura de sprijin in conditiile crizei.
Propunerea legislativa a fost anuntata de UGIR 1903 si CONPIROM impreuna cu deputatul PSD Mugurel Surupaceanu, in calitate de initiator, arata Mediafax.

Deputatul a declarat intr-o conferinta de presa ca 70% din agentii economici din Romania au datorii la buget si prin esalonarea acestora la plata conturile ar urma sa le fie deblocate si firmele si-ar ar putea continua activitatea in mod normal.

El a mentionat ca esalonarea datoriilor se va realiza in baza unui contract incheiat intre firme si ANAF.

Initiatorii sustin ca masura va conduce atat la cresterea incasarilor la bugetul de stat cat si la salvarea de la faliment a sute de mii de firme.

Esalonarea la plata se va putea derula pe o perioada de maximum cinci ani, cu un interval de gratie de sase luni, si se va adresa contribuabililor care indeplinesc conditia depunerii tuturor declaratiilor fiscale, a cazierului judiciar nealterat si a neinceperii procedurii de insolventa.

Totodata, proiectul vizeaza acordarea de facilitati contribuabililor buni-platnici.

Astfel, contribuabilii care achita integral si la termen toate obligatiile fiscale curente scadente in intervalul 1 ianuarie 2011 - 31 decembrie 2011 ar urma sa beneficieze de reducerea cu 1/12 din fiecare obligatie fiscala. De asemenea, progresiv, pentru cei care isi respecta astfel indatoririle fata de stat, este prevazuta acordarea unei bonificatii de 5% in anul 2012, lunar, pe tot parcursul anului, pentru fiecare obligatie achitata la timp, conform proiectului. Aceasta propunere ar urma sa fie aplicata doar in perioada 2011 - 2012, cand inca se vor mai resimti efectele recesiunii economice.

Presedintele UGIR 1903, Ioan Cezar Coraci, a declarat in aceeasi conferinta de presa ca aceasta este prima initiativa legislativa propuse de organizatia patronala dintr-o serie care va continua cu o propunere privind repatrierea unei parti a banilor romanilor din strainatate.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri