Romania a semnat cu Iordania un acord care faciliteaza transferul de know-how si pregatire romaneasca in domeniul nuclear, in conditiile in care autoritatile de la Amman au in vedere construirea primului reactor iordanian, de 1.000 de MW, in urmatorii zece ani, potrivit Jordan Times.
Acordul, semnat duminica de catre presedintele Comisiei Iordaniene pentru Energie Atomica, Khaled Toukan, si ministrul roman de Externe, Teodor Baconschi, aduce la zece numarul statelor care s-au angajat oficial sa sprijine programul nuclear civil al Iordaniei, scrie Mediafax.

Intelegerea deschide, de asemenea, calea vanzarii de tehnologie nucleara intre cele doua state.

Romania opereaza in prezent doua reactoare nucleare, care asigura 20% din productia de electricitate a tarii.

Iordania mai are acorduri in domeniul nuclear cu Japonia, Franta, Spania, China, Coreea de Sud, Canada, Rusia, Marea Britanie si Argentina. Comisia pentru Energie Atomica incearca sa ajunga la intelegeri similare cu Turcia, Italia si SUA.

Costurile importurilor de energie s-au ridicat pentru Iordania la echivalentul a 19% din Produsul Intern Brut in 2009.

Baconschi a fost primit duminica la Amman de catre Regele Abdullah II al Iordaniei, cu care a discutat despre relatiile bilaterale, perspectivele de cooperare, relatiile cu Uniunea Europeana si despre evolutiile regionale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri