Ratele la creditele in franci elvetieni sunt tot mai mari, iar oamenii se inghesuie pe locurile de manca disponibile in retail. De asemenea, din cele mai importante subiecte din presa de astazi aflam ca sistemul informatic de la Casa Asigurarilor de Sanatata, care este nefunctional, a costat 44 milioane de euro.
Ratele in lei la creditele in franci elvetieni sunt mai mari cu cel putin 60% fata de decembrie 2007, scrie Ziarul Financiar. Cei care au luat credite in franci elvetieni in anii trecuti, atrasi de dobanzile nominale mici afisate de banci, se vad acum nevoiti sa plateasca rate tot mai mari din cauza cresterii cursului la maxime istorice.

DailyBusiness.ro a trecut in revista oferta de locuri de munca de pe principalele site-uri de profil, eJobs si Bestjobs, pentru a identifica cele mai active firme de pe plan local la nivel de angajari. Marii retaileri, bancile si firmele din zona de IT si telecomunicatii raman si la inceput de 2011 principalii angajatori din domeniu, dar job-uri interesante apar si in oferta altor companii mari de pe plan local, cum ar fi Dacia sau OMV.

Euro s-a apreciat ieri, pe plan international, in raport cu dolarul, ca urmare a reducerii costurilor la care se imprumuta Portugalia de pe piete, respectiv a succesului de care s-a bucurat licitatia de obligatiuni lansata de guvernul de la Lisabona, scrie Bursa.

Sistemul Informatic Unic Integrat al Casei Asigurarilor de Sanatate, care este nefunctional, a fost inaugurat in decembrie 2010 in prezenta presedintelui Romaniei, Traian Basescu. Din date neoficiale, pentru imbunatatirea sistemului s-au prevazut 44 de milioane de euro, din care pana acum s-au cheltuit 36 de milioane, restul fiind pastrati pentru mentenanta, informeaza Gandul.

Noul sediu al Bibliotecii Nationale, situat pe malul Dambovitei, va fi inaugurat in luna septembrie si va avea 12 sali de lectura, dar si sali de spectacol sau de cinema, scrie Adevarul. Investitia este de aproximativ 100 de milioane de euro, cea mai dificila parte fiind transferarea cartilor. Sediul se va intinde pe sapte niveluri si va avea doua subsoluri.

Aproape 2.000 de oameni se bat pentru un loc de munca la Dinu Patriciu, potrivit Capital. Unele magazine mic.ro au inceput sa aiba lipit in geam un afis care anunta angajarea unui asistent vanzari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri