Metrorex a initiat procedurile pentru atribuirea contractului de constructie a tronsonului de metrou Eroilor-Piata Iancului, de pe Magistrala 5, costurile initiale pentru acest proiect fiind estimate la 2,26 miliarde lei, fara TVA (aproximativ 530 milioane euro), informeaza Mediafax.
Data prevazuta pentru inceperea procedurilor de adjudecare este 1 noiembrie 2011, iar durata de executie de 30 de luni de la semnarea contractului, potrivit unui anunt postat pe Sistemul Electronic de Achizitii Publice.

In luna noiembrie a anului trecut, un numar de patru consortii si firme au depus oferte finale la licitatia pentru constructia tronsonul Raul Doamnei-Hasdeu, tot de pe Magistrala 5.

Consortiul Dogus (Turcia) - Gulermak (Turcia) - Moscovskii-Metrostroi (Rusia) - Salini (Italia) a depus o oferta de 1,076 miliarde lei si un timp de executie de 22 luni. Asocierea formata din Strabag (Austria) si Straco Grup (Romania) a depus o oferta de 1,94 miliarde lei si un timp de executie de 30 luni.

Asocierea Astaldi (Italia), FCC (Portugalia), Delta ACM (Romania) si AB Construct a venit cu o oferta de 918,93 milioane lei si o durata de executie de 25 de luni. Compania Aktor din Grecia a prezentat o oferta de 1,009 miliarde lei, cu un timp de executie de 25 de luni.

Consortiul din care face parte Dogus a mai depus o oferta alternativa, de 1,011 miliarde lei si o durata de executie de 22 luni, si asocierea din care face parte Astaldi o oferta alternativa de 904,32 milioane lei si o durata de 22 luni.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri