Ministrul Mediului, Borbely Laszlo, sustine ca absorbtia fondurilor europene este foarte mica, Romania ocupand ultimul loc in Europa, si afirma ca toate autoritatile trebuie sa se implice pentru a creste procentul de absorbtie reala a fondurilor pe care tara le are la dispozitie, transmite 9AM.
Ministrul Mediului si Padurilor, Borbely Laszlo, a declarat ca Romania ocupa ultimul loc in Europa in ceea ce priveste absorbtia fondurilor europene, transmite Mediafax.

"Este cea mai mare provocare pentru Romania in perioada urmatoare. Noi putem sa inchidem pravalia si sa ne facem bagajele daca nu reusim sa absorbim mai multe fonduri. Suntem, din pacate, si trebuie sa spunem pe sleau, ultimii din Europa in ceea ce priveste absorbtia reala a fondurilor europene", a spus Borbely.

Acesta a afirmat ca la ministerul pe care il conduce situatia este mai buna decat in alte domenii, deoarece fondurile cheltuite in acest sector sunt mai mari.

"Ministerul Mediului sta mai bine pentru ca suntem printre primele trei ministere in ceea ce priveste absorbtia, dar nu ne incalzeste acest fapt. Nu ne incalzeste nici faptul ca noi am putea spune ca noi doar gestionam aceste proiecte mari, pentru ca responsabilitatea licitatiei, cheltuirea banului cade in sarcina administratiei locale. Asta nu inseamna ca nu ne implicam", a afirmat Borbely.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri