Guvernul va finaliza negocierile cu FMI in cateva zile, scrisoarea de intentie urmand sa fie elaborata pana la sfarsitul saptamanii, potrivit reprezentantului Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu.
"Cred ca problemele legate de modul de eficientizare a companiilor din subordinea Ministerului Transporturilor si Ministerului Economiei vor fi o buna componenta a acestei scrisori", a declarat Tanasescu, citat de Mediafax.

Legat de eficientizarea companiilor monitorizate de fond, Tanasescu a spus ca nu este vorba "doar de restructurari de personal", ci de un tip de management prin care companiile sa aiba o activitate mai buna.

"Nu va fi un proces de o zi, de o saptamana sau o luna, ci un proces care se va derula pe ani de zile. In functie de componenta programului de eficientizare pe care companiile o vor prezenta se vor stabili tinte foarte bine determinate, care sa fie duse la indeplinire pe parcursul programului", a adaugat reprezentantul Romaniei la FMI.

El a mai spus ca programul economic "apartine Guvernului, nu FMI", insa beneficiaza de asistenta atat din partea Fondului cat si a Comisiei Europene.

O misiune FMI - CE se afla la Bucuresti pentru a saptea evaluare a acordului stand-by, in care se analizeaza indeplinirea obiectivelor stabilite pentru ultimul trimestru din 2010 si sunt negociate conditiile privind un nou acord, de tip preventiv. Vizita se va incheia la 8 februarie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri