Restructurarea companiilor de stat din energie si transporturi reprezinta cea mai mare provocare pentru sustinerea cresterii economice, aceste societati avand nevoie si de investitii private pentru ca Guvernul nu va avea suficiente resurse, a declarat seful misiunii FMI de evaluare, Jeffrey Franks.
"Cea mai dificila provocare privind cresterea este aceea de a implementa reforme profunde in companii de stat: eneregia si trasnsporturilor. In absenta unor investitii masive in energie in anii urmatori Romania nu va putea creste rapid. Va fi nevoie de mai multa participare privata pentru ca statul nu are bani. Companiile energetice ineficiente trebuie eficientizate prin restructurare si cadrul de reglementare trebuie reformat pentru a asigura concurenta si preturi realiste. Trebuie acordata atentie si protejarii consumatorilor vulnerabili si a angajatilor din aceste companii", a spus Franks la prezentarea concluziilor cele de-a saptea misiuni comune FMI, CE, Banca Mondiala, potrivit Mediafax.

Seful misiunii FMI a explicat ca sectorului transporturilor este important pentru cresterea economida pentru ca acesta va permite producatorilor sa-si transporte eficient produsele catre piete din Roamania si din lume.

"Ca si in domeniul energiei, firmele de stat de transport sunt subcapitalizate si netehnologizate, nu fac fata concurentei (...) Trebuie restructurare si trebuie atras capital privat in completarea fiondurilor de la UE", a adaugat Franks.

Guvernul va decide pentru fiecare din cele peste 150 de companii de stat daca le inchide, le privatizeaza sau le pastreaza in portofoliul propriu, a declarat seful misiunii FMI pentru Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri