Cresterea salariilor bugetarilor cu 15%, nediferentiata in functie de performanta angajatilor, este ilogica si arata ca poate nu era necesara taierea de 25% de anul trecut, a declarat presedintele AOAR, Florin Pogonaru, adaugand ca ar fi trebuit in schimb sa se puna problema revenirii la TVA de 19%, scrie Mediafax.
"Nu intelegem masura cresterii salariilor bugetarilor cu 15%. Este ilogica, nu se face distinctia intre diferitele categorii de salariati. Arata ca nu am invatat nimic. Dupa ce am scazut uniform salariile cu 25%, acum le crestem uniform cu 15%, fara sa facem vreo analiza a performantei. Nu intelegem de ce nu se acorda cresteri de salarii in functie de performanta", a afirmat presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR).

El a adaugat ca nu intelege de ce nu s-a pus problema revenirii TVA la 19%, de la 24% in prezent, in loc sa se ia masura cresterii salariilor.

"In orice lume logica trebuie sa stimulezi pe cei care creeaza bani in primul rand, nu pe cei care ii consuma", a mai spus Pogonaru.

Guvernul a decis la finele anului trecut, prin proiectul de lege privind salarizarea unitara, ca salariile de baza din sectorul public sa fie majorate cu 15% fata de nivelul din luna octombrie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri