Numarul angajatilor din sectorul public s-a redus cu aproape 90.000 pana in noiembrie anul trecut, iar Guvernul nu intentioneaza sa mai recurga la "disponobilizari fortate" in acest an, anvelopa salariatilor urmand sa se reduca prin plecarile naturale din sistem, potrivit sefului misiunii FMI, Jeffrey Franks, scrie Mediafax.
"Anul trecut au fost concedieri, dar si oameni care au plecat din sistemul public pentru ca au demisionat sau au iesit la pensie. In total, sectorul public avea in noiembrie cu 88.000 de salariati mai putin", a afirmat oficialul FMI.

El a adaugat ca nu a fost stabilit inca numarul de angajati care vor pleca din sistemul public in acest an, mentionand insa ca nu vor mai fi operate disponibilizari si ca va fi mentinuta rata redusa de inlocuire a posturilor ramase vacante.

"Pe masura ce inaintam cu restructurarea ministerelor, pe baza rapoartelor functionale, vom decide cum vom recalifica angajatii. Nu avem niciun plan in acest moment pentru concedieri in 2011", a spus seful misiunii FMI.

Presedintele Traian Basescu a declarat la inceputul lunii ianuarie ca isi mentine ideea ca numarul de bugetari sa scada, in timp, la 900.000 angajati si a precizat ca nu exclude varianta ca aceasta reducere a numarului de salariati sa fie efectuata si prin disponibilizari.

"Nu vizez numai disponibilizari, dar nu exclud disponibilizarile, dimpotriva, cred ca trebuie sa le continuam, pentru a ajunge la acel stat flexibil", a spus atunci Basescu.

Presedintele afirmase anterior ca Romania a incheiat anul cu 1.270.000 de functionari, apreciind ca numarul acstora este mare, iar in doi-trei ani trebuie sa se ajunga la 900.000 de angajati in sectorul de stat.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri