Primarul din Oradea, Ilie Bolojan, a semnat cu o banca din Austria, un contract de credit in valoare de peste zece milioane de euro, creditul urmand sa fie folosit pentru cofinantarea investitiilor in infrastructura de afaceri si introducerea utilitatilor in parcul industrial Eurobusiness.
Primarul Ilie Bolojan a semnat cu directorul regional al bancii austriece HYPO Niedroesterreich Gruppe Bank AG (HYPO NOE), Matei Creiveanu, un contract de credit in valoare de 10,36 de milioane de euro.

"Creditul este contractat de municipalitate pe o perioada de 15 ani, cu o perioada de gratie de trei ani. HYPO NOE a fost selectata in cadrul unei proceduri de achizitie publica la care au mai participat, in calitate de ofertanti, Banca Comerciala Romana, UniCredit Tiriac Bank SA si OTP Bank Romania SA", se arata in comunicatul citat de Mediafax.

Potrivit sursei citate, creditul va fi folosit de Primaria Oradea pentru cofinantarea investitiilor in infrastructura de afaceri si asigurarea cu utilitati publice a parcului industrial Eurobusiness Oradea.
Valoarea totala a proiectului privind asigurarea cu utilitati publice a parcului industrial se ridica la 23,79 de milioane de euro, din care 9,67 de milioane de euro reprezinta fonduri europene nerambursabile si 3,76 de milioane de euro finantare din bugetul local.

Proiectul urmeaza sa fie realizat in perioada 2011-2013 si vizeaza in special constructia infrastructurii stradale, de alimentare cu apa, de canalizare si de alimentare cu energie electrica si termica a parcului industrial aflat in proprietatea municipiului.

"Din suprafata totala de 121 de hectare a parcului industrial, aproximativ 30 la suta au fost deja concesionate catre investitori locali si internationali, in principal producatori de echipamente electronice si de telecomunicatii, precum si de componente auto", se precizeaza in comunicat.

Prezent la Oradea cu ocazia semnarii contractului de credit, Matei Creiveanu, directorul regional al HYPO Niedroesterreich Gruppe Bank AG, a declarat ca in viziunea bancii importanta majora a acestei tranzactii o reprezinta impactul pozitiv asupra economiei locale pe care investitia il va genera, prin crearea de locuri de munca si cresterea veniturilor bugetare ale municipiului.

Conform comunicatului Primariei, directorul a apreciat si "situatia financiara solida a municipiului Oradea si colaborarea excelenta la toate nivelurile cu aparatul de specialitate al Primariei Oradea".

"Ne bucuram sa putem colabora cu municipiul Oradea intr-un proiect care va avea cu siguranta un puternic efect de antrenare in economia locala si ca urmare va avea efecte pozitive si asupra situatei financiare a municipiului", a declarat Creiveanu.

HYPO Niederösterreich Gruppe Bank AG este detinuta de catre Guvernul Landului Niederoesterreich din Austria si este specializata in finantarea sectorului public la nivel central si local. Banca este implicata in finantarea unui numar mare de proiecte de infrastructura, precum si in domeniul energiei, atat in Austria si Germania, cat si in Centrul si Estul Europei, in special in Cehia, Ungaria, Romania si Bulgaria.

In cursul lunii decembrie 2010, HYPO NOE a incheiat un contract de credit in valoare de 11,67 de milioane de euro cu municipiul Craiova pentru finantarea investitiei de interes public "Centrul Multifunctional Craiova - Pavilion Central", se mai specifica in comunicat.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri