Transilvania Broker de Asigurare este urmatoarea companie care se va lista pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB), a declarat directorul general al BVB Ludwik Sobolewski, la 7/24 Capital, intr-un episod publicat sambata pe canalul Youtube al bursei.

Transilvania Broker de Asigurare, alaturi de o alta companie, a facut o prezentare, in noiembrie 2016, potentialilor investitori de la bursa, iar acum urmeaza sa faca pasul catre listare. "Vom avea o companie noua, dintre cele doua care s-au prezentat in noiembrie, Transilvania Broker de Asigurare, cu un IPO" conform Sobolewski, scrie News.ro.

Seful bursei a subliniat ca noua listare vine in contextul in piata de capital a devenit mai atractiva pentru firmele mici si mijlocii din Romania, mai ales dupa ultimele doua mari listari de succes: MedLife si Digi Communications. Transilvania Broker de Asigurare are sediul in Bistrita si activeaza pe piata intermedierii in asigurari din 2006, fiind detinuta de Gabriel Login, cu 60% din actiuni, si Dan Niculae (40%).

Potrivit datelor prezentate de companie, in 2015, Transilvania Broker de Asigurare era al treilea jucator de pe piata pe care activeaza, cu o cota de piata de 5,5% si prime intermediate de 287 milioane lei. In 2016, compania a inregistrat venituri din activitatea de brokeraj de 62,5 milioane lei si un profit net de 3,05 milioane lei, arata bilantul depus la Ministerul Finantelor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »


Setari Cookie-uri