German-based retailer Metro reported 2.13 bln euros last year for its operations in Romania, up 9% from a year earlier.
This growth was mainly driven by the expansion of Real chain that last year opened no less then six units, reaching a 20-hypermarket network at the end of last year.

Thus, the sales of hypermarket division of the group amounted to 638 mln euros in Romania, up 74% from a year earlier.

As for the cash&carry division, it marked a roughly 6% decline (expressed in euros) in the local marketplace, down to 1.49 bln euros, and 5% increase (expressed in lei).

Metro Group recorded a 5.8% growth up to 68 bln euros. In Germany, Metro’s sales increased by 2% in 2008 from a year earlier, up to 26.7 bln euros. In Eastern Europe, Metro had one of the highest increases, of 15.3%, up to 18.1 bln euros.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea English »



Setari Cookie-uri