Modificari de pana la 3-4% ale cursului de schimb nu trebuie "bagate in seama" si nu ar trebui sa se vada imediat in preturi, a spus guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Mugur Isarescu, citat de Mediafax.
Intrebat daca aprecierea leului este justificata de fundamentele economice, Isarescu a raspuns ca modificari de pana la 3-4% ale cursului nu trebuie bagate in seama.

Totodata, el a aratat ca aprecierea leului cel mult mai tempereaza anticipatiile conform carora moneda nationala s-ar deprecia sau descurajeaza persoanele care "tendentios" vorbeau despre depreciere ca justificare pentru cresterea preturilor.

"Altminteri, modificari de 1-2% ale cursului nu ar trebui sa se vada imediat in preturi. Cred ca preturile din Romania vor ajunge sa aiba o mult mai mare independenta fata de evolutiile din exterior", a spus Isarescu.

Leul s-a apreciat in acest an cu 1,3% in raport cu euro. Cursul de referinta anuntat de BNR, de 4,2016 lei/euro, a reprezentat cel mai redus nivel de la inceputul lunii iunie a anului trecut.

Isarescu a primit vineri ordinul national al Legiunii de Onoare, in numele presedintelui Frantei, pentru "Rolul in integrarea Romaniei in Uniunea Europeana, pentru locul ocupat astazi in guvernanta economica europeana si pentru toate meritele personale".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri