Société Générale intentioneaza sa deschida, in acest an, in Romania, 200 de agentii si, de asemenea, sa aloce, in urmatorii cinci ani, doua miliarde de euro pentru achizitii in strainatate, transmite Reuters.
"Exista inca multe lucruri de facut in Europa Centrala si de Est", a declarat Jean-Louis Mattei, seful operatiunilor internationale ale bancii. Totodata, banca are in vedere deschiderea intre 20 si 40 de noi agentii in Rusia. Mattei a aratat ca desi Société Générale va continua procesul de extindere in Europa Centrala si de Est, banca se va orienta pentru noi investitii in Asia si in mod special in China. Société Générale a cheltuit in ultimii cinci ani doua miliarde de euro pentru finantarea extinderii si ar putea aloca aceeasi suma si in urmatorii cinci ani. "Nu ar fi o problema. Nu este vorba de bani", a spus Mattei.

China, un obiectiv al Société Générale

Oficialul a aratat ca desi nu regreta strategia adoptata in ultimii ani, de concentrare asupra extinderii pe piata europeana, ar fi preferat ca pana in prezent banca sa fi avut deja o activitate semnificativa in China. "Am fi fost foarte fericiti daca eram deja prezenti in China", a afirmat Mattei. Stabilirea unei prezente semnificative pe piata chineza, nu numai prin cele cateva birouri existente, ar fi fost cruciala pentru Société Générale si ar fi presupus achizitionarea unei participatii la o banca nationala, a mai spus reprezentantul bancii, adaugand ca va fi foarte dificil fara o achizitie in China. Majoritatea marilor banci internationale incearca sa intre pe piata chineza de profil, ca urmare a ritmului accelerat de dezvoltare al acesteia. Société Générale este prezenta in Romania prin BRD, la care este actionar principal. BRD avea la finele lunii septembrie a anului trecut active de 5,2 miliarde euro, mai mult de 1,7 milioane clienti si opera o retea de peste 290 de unitati. Banca franceza Société Générale a fost singurul ofertant care s-a retras din cursa pentru privatizarea Casei de Economii si Consemnatiuni, dupa ce fusese preselectata pentru a participa la privatizare dupa depunerea scrisorilor de intentie.