Moneda nationala a trecut pe apreciere in a doua jumatate a sedintei interbancare, iar cursul a coborat spre 4,1850 lei/euro, pe fondul unui ordin semnificativ de vanzare de euro plasat de o banca straina, potrivit dealerilor,scrie Mediafax.
In jurul orei 16:30, operatiunile se perfectau la 4,1850 - 4,1870 lei/euro, sub nivelul de la sfarsitul sesiunii precedente, de 4,1900 - 4,1915 lei/euro.

Bancile cotau euro la 4,2000 - 4,2010 lei la deschidere, cu un ban peste inchiderea de joi, iar in prima parte a zilei a atins un maxim de 4,2060 lei/euro.

Spre finalul sedintei, cursul a scazut sub 4,19 lei/euro, iar unii dealeri spun ca o banca straina a plasat un ordin mare de vanzare de valuta.

Valutele din regiune au inregistrat scaderi la inceputul zilei, insa la inchiderea sedintei locale afisau evolutii mixte. Astfel, forintul a castigat 0,25%, iar zlotul se corecta cu 0,3%.

Potrivit dealerilor, scaderile de pe pietele internationale au inceput inca de joi, din cauza temerilor privind economia globala si tensiunile din Arabia Saudita.

In Arabia Saudita, autoritatile au deschis focul impotriva unor demonstranti, potrivit presei, iar aceasta situatie amplifica nervozitatea legata de instabilitatile din marile state producatoare de petrol.

Ulterior, aversiunea la risc a crescut, dupa un cutremur puternic in largul coastei de nord-est a Japoniei, care a cauzat valuri tsunami, incendii si alunecari de teren.

Analistii ING Bank Romania au revizuit, joi, in scadere anticipatiile legate de evolutia cursului valutar pana la finele trimestrului al doilea si nu exclud aprecierea monedei nationale chiar la o rata de 4,05 lei/euro.

Astfel, prognoza privind cursul de schimb euro/leu pentru sfarsitul trimestrului al doilea a scazut de la 4,25 la 4,15 unitati. In acelasi timp, analistii ING nu exclud castiguri ale leului pana la o rata de 4,05 lei/euro in urmatoarele trei-sase luni, insa nu sunt increzatori ca acestea pot fi sustinute si se astepta ca la sfarsitul anului cursul sa fie in jur de 4,2 lei/euro.

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a anuntat un curs de referinta de 4,2048 lei/euro, cu 1,16 bani peste nivelul de joi, de 4,1932 lei/euro.

Leul a pierdut teren si in raport cu dolarul american, iar BNR a anuntat o referinta de 3,0556 lei/dolar, cu 2,66 bani peste nivelul precedent, de 3,0290 lei/dolar.

Randamentele afisate de bancile comerciale pentru sumele plasate pe termen de o zi se situau la 4,29 - 4,78%, iar randamentele la depozitele cu scadenta la o saptamana se plasau la 4,61 - 5,11%.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri