Moneda nationala a consemnat oscilatii reduse in prima parte a sesiunii interbancare de miercuri, iar cursul a ramas aproape de 4,18 lei/euro, in conditiile in care si valutele din regiune afisau variatii nesemnificative fata de euro.
Primele schimburi de miercuri au fost operate la 4,1785 - 4,1805 lei/euro, nivel apropiat de inchiderea de marti, cand schimburile se perfectau la 4,1755 - 4,1805 lei/euro.

In prima ora de tranzactionare, cotatiile au fost stabile, in contextul in care si pietele valutare din regiune inregistrau variatii nesemnificative. Potrivit dealerilor, jucatorii vor continua sa urmareasca noutatile cu privire la situatia din Japonia, incearcand sa stabileasca amploarea pagubelor provocate de cutremurul de vineri si de valurile tsunami care au urmat, scrie Mediafax.

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a publicat marti un curs de referinta cu 0,22 bani mai mare, de 4,1865 lei/euro. In sesiunea de luni, bana centrala a anuntat un curs de 4,1843 lei/euro, reprezentand cel mai redus nivel din iunie 2010.

Leul s-a depreciat si fata de dolarul american, iar BNR a anuntat o paritate de 3,0183 lei/euro, cu 2,36 bani mai mare, dupa ce in sedinta precedenta cursul a fost de 2,9947 lei/dolar, minimul ultimelor aproape 12 luni.

Randamentele practicate de bancile comerciale pentru sumele plasate pe termen de o zi au mai coborat usor, de la 3,77 - 4,27% la 3,5 - 4%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri