Cotatiile monedei nationale s-au mentinut pe scadere in partea a doua a sesiunii de marti, iar cursul fluctua aproape de 4,13 lei/euro la inchiderea sedintei, pe fondul vanzarilor de valuta, in principal din partea jucatorilor straini care vad leul mai puternic, potrivit dealerilor, arata Mediafax.
In jurul orei 16:30, cotatiile s-au plasat in intervalul 4,1270 - 4,1305 lei/euro, cu circa trei bani sub nivelul de luni seara, cand bancile schimbau euro pentru 4,1600 - 4,1608 lei.

"Jucatorii straini mizeaza pe un leu mai puternic, iar principalele ordine plasate in piata sunt de vanzare de valuta, iar cei care cumpara o fac pentru a vinde mai departe. JP Morgan a anuntat recent o prognoza de curs pentru 2011 de 4 lei/euro, iar jucatorii vad paritatea in directia aceea", a declarat dealerul unei banci.

Oferta de valuta a dus cotatile pana la un nivel minim al zilei de 4,1250 - 4,1270 lei/euro, unde au aparut cateva ordine de cumparare de euro, iar cursul s-a indreptat usor spre 4,13 lei/euro.

Dealerii spun ca posibilitatea unei interventii indirecte a Bancii Nationale a Romaniei (BNR) a scazut, intrucat strainii au fost destul de activi in piata.

In precedentele sedinte de apreciere a leului, dealerii nu au exclus insa vanzari de euro ale bancii centrale, cu scopul de a tempera inflatia.

Primele transferuri de marti s-au incheiat la 4,1590 - 4,1600 lei/euro, iar in prima parte a zilei cotatii au coborat pana la 4,1400 - 4,1427 lei/euro.

In debut, evolutia leului a fost corelata cu miscarea valutelor din regiune, potrivit dealerilor, care consemnau de asemenea castiguri usoare la deschidere. Monedele din regiune consemnau evolutii mixte la ora transmiterii stirii, cu aprecieri usoare pentru forint si deprecieri pentru zlot.

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a anuntat marti un curs cu 2,46 bani mai redus, de 4,1439 lei/euro, reprezentand cea mai redusa paritate din ultimele zece luni si jumatate. O rata de schimb inferioara, de 4,1352 lei/euro, a fost publicata de banca cetrala la 4 mai.

In raport cu dolarul, cursul BNR a scazut cu 3,35 bani, la 2,9093 lei/dolar. Un curs mai redus a fost anuntat la 25 ianuarie 2010, de 2,9079 lei/dolar.

Randamentele afisate marti dimineata de bancile comerciale pentru sumele plasate pe termen de o zi au scazut foarte usor, de la 2,33% - 2,83% la 2,27 - 2,77%.

Pe de alta parte, dobanzile pentru plasamentele cu scadenta la o saptamana au crescut de la 4,45% - 4,95% la 5,21 - 5,71%, intrucat joi incepe o noua perioada de constituire a rezervelor minime obligatorii ale bancilor, impuse de BNR.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri