Ministerul Finantelor isi permite luxul de a astepta momentul oportun pe piata externa pentru prima emisiune de obligatiuni din programul de finantare pe termen mediu (Medium Term Notes - MTN), a declarat secretarul de stat din minister Bogdan Dragoi, informeaza Mediafax.
"In conditiile de fata, am luat si finantarea de la Comisia Europeana, suntem foarte relaxati. Aceasta relaxare ne permite luxul, sa zicem, de a astepta momentul oportun in piata ca sa emitem", a spus Dragoi, intrebat daca mai exista vreun termen pentru emiterea de obligatiuni din programul de imprumut MTN.

In ianuarie, Dragoi declara ca Romania va lansa prima emisiune din programul de imprumut MTN la jumatatea lunii februarie, dupa plecarea misiunii FMI-CE.

Ulterior, in 17 februarie, el arata ca Ministerul Finantelor va incheia in doua saptamani toate procedurile pentru emiterea primelor obligatiuni in euro din programul MTN, dar va urmari o perioada cu cat mai multa stabilitate financiara si politica.

Prima emisiune va avea o valoare de cel putin 500 milioane de euro, neexistand o presiune, intrucat in cadrul programului pe trei ani Romania poate iesi in orice moment pe pietele externe.

Romania a primit joi a patra transa, in valoare de 1,2 miliarde de euro, din imprumutul de la Comisia Europeana, astfel incat suma totala virata de executivul Uniunii Europene in ultimii doi ani se ridica la 4,85 miliarde de euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri